Du er forpligtet til at oplyse til Trafikstyrelsen, hvis du har en begrundet mistanke om eller kendskab til, at du ikke længere opfylder helbredskravene. Det kan være, at du f.eks. har fået konstateret sukkersyge, forhøjet blodtryk eller skal tage ny medicin. Typisk bliver indberetningen sendt af arbejdsgiveren.
Når du eller din arbejdsgiver har oplyst styrelsen om ændringer i dine helbredsforhold, vil du som udgangspunkt kort tid efter få et brev fra styrelsen om, at du ikke må varetage din funktion, mens styrelsen undersøger sagen.
Der vil herefter ske én af følgende ting:
- Du får et brev om, at du kan fortsætte med at varetage din funktion på grundlag af din eksisterende helbredsgodkendelse, da oplysningerne ikke har betydning for din helbredsgodkendelse.
- Du vil få en ny helbredsgodkendelse med vilkår, der erstatter den tidligere helbredsgodkendelse.
- Din helbredsgodkendelse suspenderes midlertidigt, indtil du på ny kan varetage din funktion. Du får samtidig oplysning om, hvilket materiale der skal indsendes for at ophæve suspensionen.
- Din helbredsgodkendelse tilbagekaldes.
Delvis raskmelding
Bliver du delvis raskmeldt, er det væsentligt, at den behandlende læge tilkendegiver, om det har en betydning for varetagelse af din funktion, at du ikke kan arbejde fuldtid.
Særligt om tilbagekaldelse
En tilbagekaldelse af din helbredsgodkendelse vil typisk ske, hvis du inden for gyldighedsperioden af din eksisterende helbredsgodkendelse igen ikke vil kunne varetage din funktion.
Inden din helbredsgodkendelse tilbagekaldes, vil du blive partshørt. Her har du mulighed for at komme med dine bemærkninger til oplysningerne i sagen og den lægefaglige vurdering.